Entreprenadbesiktning
ABT06 / AB04

Nu finns det här! -Verktyget du drömt om! 

En PlanTrail-modul med avancerat arbetsflöde

 • Specialbyggt guidande arbetsflöde 
 • Säkert att bjuda in entreprenör
 • Verifiering av avhjälpta fel 
 • Skapa dina egna favoritmallar
 • Unika professionella detaljerade rapporter
 • Rekommenderat arbetssätt i Branschen
 • Verifierat av erfarna besiktningsmän
 • Ingen bindningstid

Titta gärna på filmen om varför PlanTrail skiljer sig ifrån andra digitala verktyg.
PlanTrail har verkligen gjort hemläxan när vi väl kommer in i ett nytt fackområde.
Genom djupintervjuer, processbaserade arbetsflöden som specialanpassas till just ditt yrke och ett gediget förarbete, det är vad som krävs för att utveckla den bästa verktyget som finns på marknaden.
Med över 100 pilotprojekt och hårdtestade funktioner kan vi nu med stolthet säga att Entreprenadbesiktningar nu sker på en helt annan nivå än tidigare. Välkommen till PlanTrail!

Digitaliserad Process 

Med PlanTrail kommer du snabbt igång. Det är inget avancerat gränssnitt utan det är lekande lätt. Bakom kulisserna finns ett fantastisk maskineri som vet precis vad du behöver i din yrkesroll.

1-2-3

Tänk att du har dina favoritmallar för olika typer av besiktningar redo vart du än är. Förbered hemma vid datorn, du kan glömma trycka på spara, eftersom din bilaga är tillgänglig ifrån bärbar dator, ipad eller telefonen när du har genomgång innan platsbesöket. Vid platsbesöket så använder du din telefon och loggar fel, som automatiskt dyker upp infogade med bilder och texter i din pågående bilaga. 
När du trycker på “spara Bilaga” så skickas även en interaktiv pdf till samtliga på distributionslistan där du får leveranskvitto och läskvitto så man vet att alla har sett din bilaga. 
För den mer erfarna besiktningsmannen så bjuder han in entreprenören som bockar av i bilagan direkt! 
Man lämnar aldrig systemet, och du har full koll på alla bilagor. Utgå ifrån föregående bilaga vid nästa besiktning så sparar du tid.

 

 • PlanTrail Web – förbered din bilaga
  Fyll i direkt i bilagan på besiktningsmötet via dator eller ipad

 • PlanTrail App – Besök på site
  Logga alla fel enligt AB04/ABT06 med E,B,S,U,N,A,K
  Kategorierna hjälper dig tydligt med färgkodning och egna flöden.
  Skicka felbilagan enkelt via telefon, till olika fackområden om så behövs.

 • PlanTrail Web – Slutför din bilaga i lugn och ro på kontoret eller hemma i hängmattan. Fel dyker upp automatiskt infogat i bilaga med bild, ritningsutsnitt och avvikelsetexter
  Distribuera och var säker på att alla fått bilagan, och kommer åt all info via den interaktiva PDF som länkar till realtidsdata i PlanTrail.

Entreprenadbesiktning på ett helt nytt sätt! -Hur är det möjligt?

Upplev kraften i en RIKTIG digitalisering!
PlanTrail har gjort hemläxan och vet precis vad du behöver för funktioner för en regelrätt Entreprenadbesiktning enligt ABT06 & AB04.
Med djupintervjuer av dina branschkollegor och nära samarbete i utveckligen kan vi garantera att du aldrig sett något liknande. För nu är framtiden redan här.

-Glöm klipp och klistra ifrån ett Bim-verktyg in i din bilaga-mall.
Välkommen att vara en del av digitaliseringen, -På riktigt!

Plan Trail har verkligen underlättat min vardag på ett utomordentligt sätt, jag tillbringar många av mina dagar ute i fält och har alltid haft med mig mycket efterarbete med hem, men efter att jag har börjat använda Plan Trail så levererar jag en felbilaga när jag lämnar arbetsplatsen och har endast utlåtandet eller bilagan kvar när jag kommer tillbaks på kontoret.

 

På de senaste projekten jag har varit ute på har jag även börjat göra utlåtande/bilagan på arbetsplatsen och har inget efterarbete när jag kommer till kontoret, efter att jag nu börjat göra uppdraget klart ute på arbetsplatsen så har jag plötsligt fått tid över till att gå med hundarna innan det blivit mörkt, det har inte hänt på många år.

Ted Werme

Besiktningsman, WERME MARK & BYGGKONSULT

om Entreprenadbesiktning

Minimera riskerna som finns med att använda fickminne, kollegieblock och kamera och gå digitalt!
Men innan du gör ditt val av digitala plattformar, så läs gärna mer om vad du har för alternativ i denna artikel.
Det finns många lycksökare som har ett digitalt system där man kan göra sin fellista, men det finns bara ett system som gör att allt faller på plats och digitaliseringen gör nytta på riktigt!

Ta bort alla manuella steg och risker med att jobba i fler system!

Att klistra in en fellista ifrån tex. entreprenörens Bim-app, rakt in i ordbehandlarens branschmall kan man glömma, eftersom din fellista som du registrerat i appen på platsbesöket dyker upp automatiskt i din bilaga. Du kan förbereda din bilaga innan platsbesöket, och komplettera den på projektet innan man går ut på site. När besiktningen är klar kan du omedelbart dela med dig av fellistan med en enkel knapptryckning. Du kan även bjuda in din entreprenör som kan registrera sina avhjälpanden direkt i din bilaga, och detta är möjligt tack vare PlanTrails avancerade rättighetssystem. Du behöver inte vara rädd för att Entreprenören godkänner sina egna fel, utan det är förstås du som besiktningsman som har full kontroll.

PlanTrail är utvecklat av proffs för proffs. Arbetsflödet är anpassat för att genomföra Entreprenadbesiktningar enligt AB04 & ABT06, men fungerar alldeles utmärkt att utföra Statusinventeringar, övelämningsbesiktningar, okulära syner, utredningar, byggmötesprotokoll och kallelser. Utforska den enorma kraften i vår specialbyggda modul för just din yrkesroll!

 

PlanTrail har revolutionerat mitt sätt att genomföra bygginspektioner. Med sin användarvänliga plattform och avancerade funktioner sparar jag tid, minskar fel och effektiviserar mitt arbetsflöde. Att fylla i inspektionsrapporter på plats med min telefon är ovärderligt. Man slipper bära på iPad eller dator, när man klättrar på ställningar och stegar när man går genom ett bygge med sladdar och material på golvet.
PlanTrail organiserar och färgkodar problem utan ansträngning, vilket gör att jag enkelt kan dela bilagor med olika avdelningar. Jag kan till och med fylla i rapporter från bekvämligheten av mitt kontor eller hem. Med PlanTrail visas alla avvikelser automatiskt i Bilagan med bilder, ritutdrag och detaljerade beskrivningar. Utlåtandet gör med min favoritmall på webinloggningen, där jag även får med de andra fackområdenas bilagor snabbt och enkelt! Jag rekommenderar med tillförsikt PlanTrail till alla i branschen. Säg adjö till manuella steg och flera system – gå digitalt med PlanTrail och upplev den sömlösa effektiviteten i första hand.

Göran Andersson

Statusinventering, Överlämningsbesiktning, Entreprenadbesiktningar, Byggbesiktningar i Sverige

sv_SESvenska