Materialtillverkaren har tappat kontrollen över systemet FireSeal DOC och råder nu sina användare att ta ut rapporter för att hinna spara ner allt sitt arbete med egenkontrollerna för brandtätning. länk

Vi har förstått att alla som använder brandtätningsappen FireSeal Doc i dagarna fått nyheten att systemet ej kommer att finnas kvar längre än september 2023. Vi läser på FireSeal.se att man kommer stänga ner servrarna i slutet av September, och alla som har sina projekt i detta system blir strandsatta. Det finns heller ingen vägledning för hur användarna ska kunna färdigställa sina pågående projekt eller om det finns system på marknaden som Fireseal rekommenderar.

PlanTrail erbjuder härmed alla FireSeal Doc-användare gratis abbonemang fram till den sista september.
Detta för att man ska kunna slutföra sina projekt i ett system som har support och är symptomfri.
Är ni sedan intresserade av att fortsätta så går det bra, och vill ni avsluta testperioden går detta bra.

Vi vet att Egenkontrollen är en superviktig del i din verksamhet som brandtätningsföretag.
Välkommen att prova ett professionellt verktyg hos oss på PlanTrail.
Ring oss, vi har sommaröppet! tel 020-12 11 10 eller info@plantrail.com

Läs om vår brandtätningsmodul här!

Ett Brandtätningsföretag har alltid ansvaret för egenkontrollen vid installation, för att det ska säkras upp att montaget sker enligt tillverkarens anvisningar och att den uppfyller kraven enligt fastighetens säkerhetsklass.
Och det ska nog inte blandas ihop med tillverkarnas syfte med att ”hjälpa till” med egenkontrollen. Iallafall inte gratis. Vi har nu facit på att det är otroligt kostsamt att driva ett IT-system, och det går inte bara byta ut en pall fog på lagret mot en server. 

Det är inte materialtillverkarnas uppgift att förse montageföretagen med egenkontrollsystem. Låt er inte lockas av den tanken, för de är proffs på att tillverka högpresterande produkter, inte att bygga IT-system. Det blir dyrt, och får många buggar, när man når den kritiska punkten mellan kostnaderna att hålla den vid liv jämfört med avansen man har på andra produkter, då lämnar man sina kunder som en liten barkbåt på ett stormigt hav. 

sv_SESvenska